advertentie KBITE

cannesoutdoor.nl

Cannes Outdoor 2021 nog onzeker

Het Cannes Outdoor 2021 festival in Naaldwijk kan volgens de nieuwe regels bijna zeker niet doorgaan.

Dat stelt organisator Philip van Geest. Bij een bezoekersaantal van 750 mensen krijgt hij het festival niet zonder verlies georganiseerd. Hij hoopt dat er tijdens de coronapersconferentie op 13 augustus door het kabinet een versoepeling naar 1.500 personen volgt. "Dan hebben we nog elf dagen", aldus Van Geest.

Gebeurt dat niet, dan kan het in de normale vorm niet doorgaan, maar Van Geest werkt aan een alternatief. Hij wil toestemming van de gemeente om een alles-in-een-prijs te mogen rekenen en een verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar. "Dan hoeven we de 16- en 17-jarigen niet in de gaten te houden", zegt de organisator. 

Met een alles-in-een-prijs kan hij zorgen dat hij geen verlies lijdt door het festival met minder mensen door te laten gaan. De prijs die hij daarvoor moet vragen, wil hij nog niet zeggen: "Het is zeker geen 80 euro, maar wel de prijs van een avondje lekker feesten."

De voorbereidingen gaan dus in ieder geval tot de persconferentie van 13 augustus door. Als alles goed gaat, is het festival dan van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 augustus.

Laat je reactie achter