advertentie VEMO Lease top

Google Streetview

Code rood voor Zuid-Holland: veel annuleringen bij Vlugtenburg

Nu België en Duitsland code rood hebben afgegeven voor de provincies Zuid- en Noord-Holland, regent het annuleringen bij vakantieparken in onze regio.

Dat is ook het geval bij Vlugtenburg in 's-Gravenzande, vertelt directeur Joran Pronk. "Woensdagavond om 20.00 uur kreeg ik het berichtje binnen. Toen heb ik direct geschakeld met onze receptie om aan te geven dat de volgende ochtend de telefoon roodgloeiend zou staan. En dat was ook zo", zegt Pronk in het WOS-radioprogramma Gardien Tot Tien. "Mensen wilden niet meer komen, want het mag niet meer."

Beluister het gesprek:

Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen in de twee provincies, hebben buurlanden België en Duitsland code rood afgekondigd. Dat betekent dat niet-essentiële reizen naar de twee provincies verboden zijn en dat iedereen die de afgelopen twee weken in Noord- of Zuid-Holland is geweest bij terugkomst verplicht een coronatest moet doen. Vervolgens verschilt het per deelstaat of mensen ook in quarantaine moeten.

"Donderdag zijn veel Duitse gasten direct vertrokken, omdat ze niet het risico wilden lopen om in quarantaine te moeten. Volgens mij konden ze dat nog net ontvluchten als ze die dag thuiskwamen."

Het is een hard gelag voor Pronk, want het vakantiepark zat helemaal volgeboekt. "Dit doet wel even pijn. De helft van alle boekingen is geannuleerd", weet de directeur. Hij mag van geluk spreken dat er ook nog veel Nederlandse gasten in het park zitten.

Laat je reactie achter