advertentie VEMO Lease top

WOS

Conflict over leerlingenvervoer in de regio

Er is een conflict ontstaan over de uitvoering van het leerlingenvervoer in onder meer de gemeente Westland.

Het Limburgse bedrijf Munckhof is bezig met gerechtelijke stappen tegen de betrokken gemeenten, zo meldt het bedrijf desgevraagd. Munckhof heeft onlangs de aanbesteding gewonnen van het leerlingenvervoer in de regio voor de komende negen jaar.

Voor de daadwerkelijke uitvoering van dit vervoer zouden hier Westlandse vervoerders worden ingezet. Maar de inkooporganisatie van de samenwerkende gemeenten heeft Munckhof verboden om lokale bedrijven als onderaannemer in te schakelen. Het gaat om de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Westland.

De gemeenteraadsfractie van Westland Verstandig heeft vandaag schriftelijke vragen bij het college van burgemeester en wethouders ingediend. Volgens de fractie is de reden dat de lokale ondernemers niet zelf hebben ingeschreven dat de kavels te groot zijn en te veel risico's met zich meebrengen. Vandaar dat er gekozen is  voor de constructie van één hoofdaannemer, in dit geval Munckhof, die het leerlingenvervoer vervolgens uitbesteedt aan lokale ondernemingen.

De fractie wil weten, wat de reden is dat de gemeente Westland de constructie wil verbieden en wat er nodig is om dit weer terug te draaien en alsnog de lokale vervoerders de ruimte te geven?

Laat je reactie achter