advertentie TipTop

Het verlaten kermisterrein WOS

Kermis in De Lier eerder dicht, verband met corona wordt betwist

De kermis in De Lier is deze donderdag om 20.00 uur gesloten, in plaats van om 22.00 uur. Volgens het Oranjecomité is dat vanwege een vermeende corona-uitbraak in het dorp, maar de gemeente ontkent dat: "Ze hebben een vergunning die geldig is tot 20.00 uur."

Weliswaar is er in de ochtend contact geweest tussen gemeente en de organisatie over het stijgend aantal corona-besmettingen in het dorp in de afgelopen dagen. Artsen hebben in totaal namelijk dertien besmettingen geconstateerd in de afgelopen week. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de GGD aangegeven dat er voldoende maatregelen zijn genomen om het door te kunnen laten gaan.

Bij de organisatie is er desalniettemin onduidelijkheid ontstaan. Een ambtenaar zou hebben aangegeven dat de organisatie toch tot 22.00 uur 's avonds door mocht gaan, maar de gemeente spreekt dit tegen en wil het Oranjecomité gewoon aan de afgesproken tijden houden.

De tekst op de site van het Oranjecomité

De nieuwe openingstijden van de kermis zijn van 13.00 uur tot 20.00 uur. Kaarten die gekocht zijn voor de kermis op donderdag zijn nog geldig op vrijdag en zaterdag. "Op deze manier compenseren we de eerder sluiting om 20.00 uur",  meldt het Oranjecomité.

Onduidelijkheid
Eerder deze avond schreef de WOS 'Corona-uitbraak in De Lier, kermis gesloten'. Deze kop en het bijbehorende artikel bleken achteraf niet geheel juist. De zaak bleek veel gecompliceerder in elkaar te zitten dan op het moment van schrijven duidelijk was. Voor veel lezers leverde ons eerste bericht dan ook veel vragen op. De hoofdredactie van de WOS betreurt dat dit het geval was, vooral omdat de WOS altijd tot doel heeft om zaken in de regio te verduidelijken en te verhelderen.

Laat je reactie achter