advertentie ALS Westland

Coronacijfers: Flink meer positief geteste regiogenoten

Het aantal regiogenoten dat in het afgelopen etmaal te horen heeft gekregen dat ze positief zijn getest op het coronavirus ligt veel hoger dan gisteren.

In totaal 114 regiogenoten hebben van de GGD te horen gekregen dat ze positief zijn getest, daarvan komen er 83 uit Westland, 17 uit Maassluis en 14 uit Midden-Delfland. Gisteren lag dat cijfer op 49. Ook is er een Westlander aan de gevolgen van het virus overleden en is er een Westlander met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis, zo blijkt uit cijfers van het RIVM.

Vorige week liep het aantal dagelijkse positieve tests weer licht op, nadat er sinds oktober een daling was ingezet. In de komende dagen moet blijken of de daling doorzet, of dat het aantal gevallen weer oploopt.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Weekcijfers Hoek van Holland

In week 47 zijn in Hoek van Holland 39 mensen positief getest. Dat zijn er tien minder dan een week eerder. Binnen de gemeente Rotterdam heeft Hoek van Holland opvallend veel inwoners die positief getest zijn. Het dorp heeft slechts 10.000 inwoners, maar als je per 100.000 zou rekenen, dan heeft Hoek van Holland de meeste positieve besmettingen van de gemeente Rotterdam.

Voor het kustdorp zijn geen dagelijkse cijfers beschikbaar.

Laat je reactie achter