advertentie KBITE

Testlocatie van GGD Haaglanden in Naaldwijk. WOS

Coronacijfers: Iets meer regiogenoten positief

Het aantal mensen dat positief is getest, ligt vandaag weer iets hoger dan in de eerste twee dagen van deze week.

Tussen dinsdag- en woensdagochtend 10.00 kregen 89 regiogenoten een positieve uitslag te horen. Gisteren waren dat er nog 80 en maandag 86.

Het gaat om 66 mensen in Westland, 12 in Maassluis en 11 in Midden-Delfland.

Net als gisteren maakt het RIVM ook vandaag melding van de ziekenhuisopname van een Westlander met coronaklachten. Ook zijn twee Westlanders en iemand uit Midden-Delfland aan de gevolgen van het virus overleden.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Hoek van Holland

In week 49 zijn 34 mensen uit Hoek van Holland positief getest, blijkt uit de weekcijfers voor het kustdorp. Dat is relatief het hoogste in de hele gemeente Rotterdam. Een week eerder waren het er nog 36 en de week daarvoor 40.

De cijfers voor Hoek van Holland kunnen per week iets verschillen ten opzichte van de getallen die een week eerder bekend zijn gemaakt. Dit komt omdat sommige gegevens pas later kunnen worden geregistreerd.

Geen versoepeling

Gisteren maakten premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge bekend dat er met het oog op de feestdagen geen verdere versoepelingen komen. Het maximaal aantal gasten dat je bij het kerstdiner mag ontvangen is drie. De huidige aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames zijn op dit moment nog te hoog om maatregelen los te laten.

Laat je reactie achter