advertentie VEMO Lease top

Coronacijfers: In regio iets minder mensen positief getest

Het totaal aantal regiogenoten dat tussen maandag- en dinsdagochtend 10.00 uur positief is getest op het coronavirus ligt iets lager dan 24 uur eerder.

Gisteren werden 86 besmettingen gemeld, vandaag zijn het er 80. Dat lagere getal ligt voornamelijk aan Maassluis (vandaag 14, gisteren 19) en Midden-Delfland (vandaag 6, gisteren 9). In Westland ligt het getal iets hoger dan gisteren (60, ten opzichte van 58).

Het RIVM meldt verder dat een Westlander is opgenomen in het ziekenhuis en dat twee menen uit Westland en iemand uit Maassluis zijn overleden. Zij zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur opgenomen of overleden. Dit wordt meestal pas later gemeld.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Persconferentie

Vanavond om 19.00 uur bespreken premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge de laatste stand van zaken rondom het coronavirus. De afgelopen week nam het aantal én het percentage positieve tests landelijk weer toe ten opzichte van een week eerder. Tijdens de laatste persconferentie werd aangegeven dat het vandaag ook over mogelijke versoepelingen zou gaan met het oog op de feestdagen. Gezien de huidige aantallen worden die niet verwacht.

Laat je reactie achter