advertentie ALS Westland

Van links naar rechts: Marco Bunk, Ron Hoogerwerf, Martin van Woensel en Jelle Tjelpa. WOS

Coronacoaches helpen de Hoekse horeca

Hoe zorg je dat terrassen aan alle regels voldoen? In Hoek van Holland kan de horeca een beroep doen op de coronacoaches van de gemeente Rotterdam.

In de wijde omtrek van Rotterdam lopen negen coronacoaches rond in opdracht van de gemeente Rotterdam. Zij helpen de horeca om de terrassen veilig te houden. Martin van Woensel, uitbater van de Villa on the Beach in Hoek van Holland, heeft meteen al een dilemma: "Afgelopen zondag ging het in een keer regenen en ging iedereen onder de parasol. Dan staan de gasten natuurlijk bij elkaar."

Coronacoach Ron Hoogerwerf weet raad: "Dan haal je ze even naar binnen, mondkapje op en laat je ze vast afrekenen. Bezoekers zijn tevreden, droog en kunnen hun weg vervolgen", zegt hij. Een kwestie van boerenverstand gebruiken.

Advies volgens de laatste coronaregels

Volgens coronacoach Jelle Tjelpa blijft het een dynamische wereld en verandert er elke week nog wel iets. "Wij adviseren uiteraard de regels die op dat moment gelden". Samen met de uitbater lopen de coaches over het terras. Veel vragen gaan over hoeveel mensen er mogen zitten. Van Woensel heeft ruimte genoeg voor 100 mensen op zijn twee terrassen, bevestigen de coaches.

Marco Bunk van Koninklijke Horeca Nederland is blij met deze hulp van Rotterdam en ziet dit als een manier om horecagelegenheden ruimte te bieden om weer te kunnen ondernemen in deze moeilijke tijd. Tientallen ondernemers maken al gebruik van de coaches. Horecaondernemers in Hoek van Holland die ook advies van de coronacoaches willen, kunnen mailen naar horecavergunning@rotterdam.nl.

Jelle Tjelpa vertelt bij Maarten in de Middag wat hij als coronacoach precies doet

Laat je reactie achter