advertentie VEMO Lease top

Verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. WOS

Coronavirus is terug in De Tweemaster

Acht bewoners en een medewerker van verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis zijn afgelopen vrijdag positief getest op het coronavirus.

Dat is nog naast de twee eerder positief geteste bewoners van vorige week. Uit voorzorg zijn ook op afdelingen De Klipper en De Elbe alle bewoners en medewerkers getest, maar daar bleken geen nieuwe besmettingen te zijn aangetroffen. De andere groepen worden scherp in de gaten gehouden, laat Argos Zorgroep weten.

De bewoners die het coronavirus onder de leden hebben, zijn overgebracht naar de speciale zorgafdeling in het Vlaardingse verpleeghuis Marnix. De besmette medewerker is in thuisquarantaine. Momenteel ervaart slechts één van de positief geteste bewoners daadwerkelijk klachten. Het is nog niet duidelijk wat de bron is van de besmettingen, daar wordt onderzoek naar gedaan.

Gevolg van de nieuwe besmettingen is dat De Tweemaster voorlopig gesloten is voor bezoek. Wel wordt er gekeken hoe het verpleeghuis, of afdelingen ervan, weer zo snel als mogelijk open kunnen.

Uitbraak

In juni van dit jaar was er nog een sprake van een grote uitbraak in het verzorgingshuis. In totaal raakten er toen 35 mensen besmet, onder wie 17 cliënten en 18 medewerkers. Ook kostte het virus aan 8 bewoners het leven.

Johan van Eede van de Argos Zorggroep vertelt meer over de stand van zaken

Laat je reactie achter