advertentie Schoon Westland top

Coronabesmettingen in het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland Kyra Moor

Coronavirus treft deel van verzorgingstehuizen in de regio

Bij diverse verzorgingstehuizen in onze regio zijn ouderen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Ondanks dat zorgpersoneel, onder soms loodzware omstandigheden, keihard werkt om de gezondheid van bewoners op peil te houden en tegelijk probeert zelf niet ziek te worden. Er zijn vooral mensen overleden aan corona bij De Opmaat in Monster van zorginstelling Pieter van Foreest en De Ark in Wateringen van Careyn.

Bij De Opmaat gaat het om inmiddels zeven personen die overleden zijn. Hoewel een woordvoerder van Pieter van Foreest geen cijfers wil noemen, weet de WOS dit uit betrouwbare bronnen te melden. Hoeveel besmettingen er daar precies zijn, is niet bekend. Ook bij De Triangel in De Lier en bij De Kreek in 's-Gravenzande zijn er mensen besmet geraakt, in De Kreek is er ook zeker één persoon aan corona overleden.

Wel wil de woordvoerder kwijt dat er bij de verzorgingstehuizen van Pieter van Foreest wordt gewerkt volgens de strikte richtlijnen van het RIVM. "Bewoners met het virus worden in quarantaine verzorgd en de afdeling is geïsoleerd. Iedere bewoner met een verdenking van het coronavirus wordt getest."

Iedere bewoner met een verdenking van het coronavirus wordt getest

• Woordvoerder Pieter van Foreest

De ArkZorginstelling Careyn is juist heel open over de cijfers. Bij De Ark in Wateringen zijn negen bewoners besmet geraakt met het virus en zijn er vier overleden. Bij de andere vestigingen van Careyn in onze regio, in Naaldwijk (Woerdblok en Rozenhof) en Maassluis (De Vloot) was er tot en met de paasdagen niemand met corona geconstateerd. Ook bij de verzorgingshuizen van Argos in Maassluis zijn er geen besmettingen geconstateerd.

Bij het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland van zorginstelling Humanitas, zijn er in een eerder stadium al coronabesmettingen geconstateerd. Echter wil een woordvoerder van Humanitas niet ingaan op de cijfers voor specifieke locaties. Vorige week werd bekend dat er opvallend veel besmettingen waren bij een vestiging van Humanitas in het centrum van Rotterdam.

Laat je reactie achter