advertentie VEMO Lease top

WOS

Covid-afdelingen nog niet dicht, wel afschaling

De landelijke afname van het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen is ook terug te zien in onze regio.

Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft is al afgeschaald op de corona-afdelingen. Dat geldt ook voor de intensive care, waar nog een aantal coronapatiënten ligt. De capaciteit op de IC in Delft zit weer op het normale niveau. "Net zoals in het hele land zien ook wij gelukkig een daling in de ziekenhuisbezetting", aldus een woordvoerder van het Delftse ziekenhuis. "Er zijn bij ons nog geen afdelingen gesloten, maar er is wel al afgeschaald." Een maand geleden lag de intensive care in Delft nog helemaal vol.

Franciscus Vlietland & Gasthuis

Ook het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis ziet dat het aantal Covid-patiënten daalt. "In de piek van de derde golf, zeven weken geleden, hadden we 67 coronapatiënten liggen. En nu zitten we op ongeveer dertien patiënten", vertelt een woordvoerder van het ziekenhuls. "Het neemt nog steeds af. Dat is erg positief."

De klinische verpleging van coronapatiënten vindt plaats op isolatiekamers en op kleine cohortafdelingen. De OK-capaciteit wordt wekelijks verder opgeschaald. De stroom met reguliere patiënten neemt dagelijks toe.

Laat je reactie achter