advertentie VEMO Lease top

WOS

Creatief met schelpjes en steentjes: 'Dit maakt mijn hoofd leeg'

Puzzelen, wandelen en skeeleren zijn in coronatijd bij velen in trek. Minder bekend is het verfraaien van steentjes en schelpjes, waarop je de mooiste kunstwerken kunt achterlaten.

Saskia Luiten uit 's-Gravenzande ontdekte de hobby twee maanden geleden en is helemaal verkocht. "Het is een verslaving geworden", laat zij weten. "Het is ontspannend, met een lekker muziekje erbij maak je je hoofd leeg."

Bijna iedere dag is Saskia aan de keukentafel te vinden om kunstwerkjes te maken van gevonden stenen en schelpen. Soms zijn de creaties gecategoriseerd. Zo ligt op tafel een handjevol schelpen met Westland als thema. "Hier heb ik de molen van 's-Gravenzande met de Westlandse vlag, kassen en kasverlichting erop", vertelt Luiten. Aan de andere kant van de tafel liggen stenen met afbeeldingen van Queen en Coldplay: haar lievelingsmuziek. 

Als de beschilderde schelpjes of steentjes af zijn, verstopt Saskia deze. Het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande en het Prinsenbos in Naaldwijk zijn populaire verstopplekken, maar ook bij het strand wil ze weleens een kunstwerkje achterlaten. Achterop de werkjes staat de Facebookpagina van Luiten: 'Shells & Stones'. "Daar kun je een foto plaatsen als je iets gevonden hebt." Ook vind je hier tips met waar je moet speuren. "Ik zou zeggen, succes met zoeken!"

Laat je reactie achter