advertentie KBITE

Bushokje Herenstraat op 26 maart WOS

D66 Westland wil sneller opruiming vernielde bushokjes

D66-steunraadslid Maxim van Ooijen stoort zich mateloos aan vernielde bushokjes, waarvan de schade niet wordt opgeruimd.

"Dit soort vandalisme moet gelijk worden hersteld." Twee maanden nadat er in Wateringen bushaltes zijn vernield, ligt er nog glas op straat en zit er in één van de haltes nog geen nieuwe ruiten, aldus het steunraadslid.

In de laatste week van januari 2021 werden in het centrum van Wateringen twee bushokjes compleet vernield. Het herstel van de twee abri's verliep vervolgens tergend langzaam. Pas op 6 maart was de halte aan de Dorpskade volledig hersteld. Maar die in de Herenstraat heeft op 26 maart nog geen nieuwe ruiten en liggen er nog glasscherven tussen de tegels.

Van Ooijen wil daarom in de vergadering van de commissie Ruimte komende dinsdag antwoord van het college op de vraag, hoe het college ervoor gaat zorgen dat bij toekomstige vernielingen de openbare ruimte zo snel als mogelijk weer opgeruimd en veilig wordt gemaakt. Het onderhoud aan de bushokjes is uitbesteed, maar Van Ooijen wil wel eens weten wat de afspraken zijn in het geval van vernielingen. Ook wil hij weten of de gemeente een calamiteitenopruimploeg heeft en als dat niet zo is, waarom niet.

Laat je reactie achter