advertentie VEMO Lease top

WOS

Daaldreef nieuwe Westlandse Streekdichter

Daaldreef, het pseudoniem van Lex Jacobs, is de nieuwe Westlandse Streekdichter.

De dichter is geboren in 1933 en momenteel woonachtig in Monster. Hij is de opvolger van Dirk den Hoed.
Daaldreef schrijft de komende twee jaar voor en over de streek Westland. Zijn eerste officiële optreden  zal op internet zijn: op het gratis ‘Livestream Lezersfeest 2021’ op zondag 14 maart. Het is vanaf 15.00 uur te volgen op de Facebookpagina's van De Naald, Bibliotheek Westland en Cultuurweb.

De andere kandidaten voor de functie waren Jeroen den Harder en Loek Barendse. In een kas, tussen de orchideeën, waren de kandidaten bijeengebracht en hebben ze, uiteraard met gepaste afstand, ieder een gedicht voorgedragen. De voorzitter van de jury, Jeroen Kunstman, directeur van Westland Cultuurweb, prees in het juryrapport de originaliteit, het vakmanschap en de zeggingskracht van de winnaar.

Daaldreef is onder meer gekozen omdat hij de 'actualiteit op een originele en persoonlijke manier' kan verwerken, een eigenschap die hem uitermate geschikt maakt voor deze taak.
Het streekdichterschap is een intitiatief van Schrijvers tussen de Kassen en wordt ondersteund door Bibliotheek Westland, Cultuurweb en Westlandtheater De Naald.

Laat je reactie achter