advertentie VEMO Lease top

Dag Kevin, hallo Emma: Jongerenraad Westland wisselt van voorzitter

De jongerenraad Westland heeft sinds donderdagavond een nieuwe voorzitter. Kevin Klinkspoor draagt zijn voorzitterschap over aan Emma Boellaard.

Emma Boellaard (17) mag de komende twee jaar de leiding nemen over de jongerenraad. Voorzitterschap is niet nieuw voor haar, eerder was ze voorzitter van de leerlingenraad op ISW Hoogeland in Naaldwijk. Boellaard was de enige kandidaat voor de functie en werd donderdagavond met overtuiging ingestemd. Eerder in de week blikte de WOS terug op de eerste twee jaren van het politieke orgaan met de eerste voorzitter, Kevin Klinkspoor.

De raad begon in 2018, met twee functies. Aan de ene kant werden de jongeren ingezet om leeftijdsgenoten te interesseren en informeren over (lokale) politiek. Aan de andere kant moest de raad ook een adviesfunctie hebben. "Mijn eerste doel was om een goed fundament te bouwen, en dat is gelukt. Ambtenaren en wethouders komen nu ook naar ons toe om te vragen hoe jongeren over bepaalde onderwerpen denken." 

Zo heeft de raad advies gegeven aan verkeerswethouder Pieter Varekamp over nachtbussen uit studentensteden. Maar ook denkt de raad met zorgwethouder Piet Vreugdenhil mee over jeugdzorg. Naast advies zijn er ook concrete dingen bereikt. "Onze organisatiecommissie heeft zich hard gemaakt voor een calisthenics- en freerunningpark tegenover het gemeentehuis en we hebben eenzaamheid onder jongeren op de politieke agenda gezet. Een ander hoogtepunt was de tafeltjesavond, een avond waarop jongeren konden 'speeddaten' met lokale politici", vertelt de trotse oud-voorzitter. 

Hoewel Klinkspoor helemaal vertrekt uit de jongerenraad ziet hij de toekomst van de groep onder leiding van Boellaard positief in. "In de sollicitatieprocedure kwamen veel goede ideeën naar voren. Bijvoorbeeld het verder uitwerken van onze 'racisme en discriminatie'-motie en het peilen bij de gemeenteraad naar hoe zij onze functie in de politiek ziet. Dus dat komt wel goed denk ik."

Laat je reactie achter