advertentie VEMO Lease top

Dansen op terrein zwembad De Waterman

Stichting Dance Moments Foundation hield maandag voor ruim 120 bezoekers een dansrepetitie op het grasveld van zwembad De Waterman in Wateringen.

Leerlingen van de Wateringse dansschool Dans Creatie repeteren voor de wintershows die eind dit jaar gaan plaatsvinden. De repetitie is georganiseerd dankzij de regeling Kleine culturele initiatieven en Westland Cultuurweb.

Stichting Dance Moments Foundations is opgericht door zeven vrouwen uit de danswereld. Het doel van de stichting is het ontwikkelen van  allerlei cultureel-maatschappelijke dansprojecten. Op deze manier willen ze diverse generaties kennis laten maken met dans.

De dansprojecten gaan niet alleen in het theater plaatsvinden. "Omdat niet iedereen naar een theater kan komen, willen we dat dus ook 'op locatie' gaan doen. Dat kan bijvoorbeeld bij iemand in de tuin zijn voor iemand die ernstig ziek is", legt bestuurslid Emmeke Broch uit. De stichting hoopt ook mensen aan het dansen te krijgen, onder wie met name dementerende ouderen. "We weten wat dansen met iemand kan doen, de ontroering die het brengt", vertelt Broch. “En dat mensen ook veel meer kunnen dan ze zelf denken."

Laat je reactie achter