advertentie VEMO Lease top

WOS

Auto's maken plaats voor rekken boodschappen

De showroom van autobedrijf Van Essen in De Lier maakt later dit jaar plaats voor een filiaal van supermarktketen Lidl.

Autodealer Martin van Essen begint in 2016 de zoektocht naar een andere invulling van de showroom aan de Lierweg. Hij zit met meerdere supermarktketens om tafel, maar die onderhandelingen lopen stuk. Met Lidl bereikt ie onlangs wel witte rook.

Van Essen denkt dat de grote showroom niet toekomstbestendig is. "Omdat de meeste autoverkopen online gaan, hebben wij besloten het bedrijf anders in te richten", aldus Martin. Eind augustus worden de auto's uit het bedrijf gereden en kan de verbouwing en inrichting van de nieuwe supermarkt beginnen. De verwachting is, dat de nieuwe huurder Lidl in november of december open kan. Dan liggen er ook 70 nieuwe parkeerplekken rondom het pand. 

Autodealer Martin van Essen. WOS

Van Essen blijft bestaan
Wie denkt dat Martin zijn autobedrijf opoffert, heeft het mis. De zaak verhuist straks naar een nu nog kale vlakte, een paar honderd meter verderop aan de Lierweg. "Daar komt eerst een tijdelijke aluhal voor de werkplaats te staan. En de werkplaats wordt groter, gericht op moderne technologieën", aldus de ondernemer. Zo kan de dealer straks ook aan elektrische auto's sleutelen, want daar is een speciale ondervloer als werkplaats voor nodig. Het tankstation en de wasstraat naast de showroom - in beheer van Van Essen - blijven gewoon open.

Autobedrijf Van Essen zit sinds 2003 in het huidige onderkomen. "Ik heb hier met mijn vader en mijn broer ziel en zaligheid in gestopt, dus daar zit wel emotie bij. Het rendabel houden van je pand is een zakelijke afweging."

Laat je reactie achter