advertentie ALS Westland

Corona-editie lintjesregen 2020 in De Veiling WOS

De Veiling (Leuningjes) kan tien jaar door

Zalencomplex De Veiling (voorheen De Leuningjes) in Poeldijk kan in de komende tien jaar nog worden gebruikt.

Dat blijkt uit een besluit van het college van burgemeester en wethouders van Westland, dat daarmee de wens van een raadsmeerderheid uitvoert. In het komende halfjaar zal de renovatie van het pand worden afgerond. Die renovatie was nodig als gevolg van een ingrijpende asbestsanering. Het gaat nu nog om de inrichting van de kleine zaal en de klimaatbeheersing in het gehele complex. 

De gemeente wil met de Stichting sociaal cultureel centrum De Leuningjes een huurcontract voor een periode van vijf jaar sluiten, met een optie op verlenging tot uiterlijk medio 2030. De Veiling mag in eerste plaats worden verhuurd voor sociaal-culturele activiteiten met daarnaast de mogelijkheid voor commercieel gebruik.

De Veiling wordt aan de stichting tegen een marktconform tarief verhuurd met inachtname van het maatschappelijk gebruik en de beheer- en onderhoudsverplichtingen. De stichting wordt namelijk verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van het complex met bijbehorende lasten. De gemeente zal dat jaarlijks monitoren.

"Het complex/de locatie wordt medio 2030 verkocht of door de gemeente herontwikkeld."

Laat je reactie achter