advertentie KBITE

WOS

De volgende Miss Teen Zuid-Holland komt misschien wel uit Wateringen

Deveney van der Knaap (17) uit Wateringen schreef zich vorig jaar spontaan in voor een missverkiezing en mocht, tegen haar verwachting in, naar de finale.

Maar haar finalistensjerp en glitterjurk moesten een jaar in de kast blijven liggen. Door corona werd de finale van de Miss Teen Zuid-Holland-verkiezing voor onbepaalde tijd uitgesteld. Nu vindt hij toch plaats, maar wel in aangepaste vorm. Op 18 april wordt de finale gefilmd en op 30 april hoort de Wateringse of ze door mag naar de landelijke finale. 

Het missverhaal begon voor Van der Knaap twee jaar geleden tijdens kunstklas op school. "We moesten een eerbetoon maken voor een overleden iemand. Toen koos ik Miss Lotte van der Zee", vertelt ze. Van der Zee werd in 2016 Miss Teen Universe, maar overleed in 2019 op 20-jarige leeftijd na een hartstilstand. "Ik had een kroon gemaakt, maar dat vond ik nog net niet genoeg. Toen heb ik een foto van haar gerecreëerd en dat vond ik eigenlijk heel leuk om te doen, zo ben ik er een beetje ingerold."

Alle professionele fotoshoots waren voor Deveney nieuw. "Ik heb het nog nooit gedaan, maar nu ik het doe vind ik het wel heel leuk." Maar of ze er later echt mee verder wil? "Het lijkt me wel leuk, maar ik denk dat mijn ambitie toch meer bij gymdocent ligt."

De Linda.foundation

Naast een verzorgd uiterlijk en een welbespraaktheid is het ook de bedoeling dat de finalisten zich inzetten voor de maatschappij. Dat doet Deveney ook, door geld op te halen voor de Linda.foundation. Die stichting zet zich in voor armoedebestrijding in Nederland. Op 16 april organiseert ze daarom een pubquiz voor het goede doel. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de missfinalist. 

Laat je reactie achter