advertentie KBITE

Huidige complex Naaldhorst WOS

Deel nieuwe Naaldhorst eerst voor bewoners van De Triangel

Het nieuwe verpleeghuis dat op de Naaldhorst-locatie in Naaldwijk komt, zal in de eerste plaats onderdak bieden aan bewoners van De Triangel uit De Lier.

Dat liet wethouder Piet Vreugdenhil maandagavond weten in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. Naar verwachting zal de nieuwe Naaldhorst op z'n vroegst in de loop van 2024 klaar zijn. Sneller kan echt niet, zo verzekerde Vreugdenhil.

Het nieuwe verpleeghuis, dat wordt gebouwd door zorgorganisatie Pieter van Foreest, krijgt in totaal ongeveer 120 bedden. Welke bestemmingen deze precies krijgen, is nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Het gaat niet alleen om woonzorg voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook om revalidatiezorg.

In De Triangel aan de Hoofdstraat in De Lier wonen nu 72 cliënten, zo staat op de website van Pieter van Foreest. Tien jaar geleden leek nieuwbouw voor dit woonzorgcentrum aanstaande. Het voornemen bestond destijds om de bewoners tijdelijk onder te brengen in De Wittebrug in Poeldijk. Dat leidde tot veel weerstand in De Lier. Het zou te ver weg zijn. 
Uiteindelijk werd nieuwbouw op de lange baan geschoven.

Nu is het de bedoeling dat na de nieuwbouw op de Naaldhorst-locatie aan de Middel Broekweg in Naaldwijk meteen wordt doorgepakt met nieuwbouw voor De Triangel. Maar dan dienen de bewoners vanzelfsprekend tijdelijk elders te worden ondergebracht. In de komende drie jaar kan er met het aannamebeleid op worden gestuurd dat uiteindelijk zo min mogelijk bewoners tijdelijk moeten verkassen naar Naaldwijk.

De Triangel in De Lier WOS

Laat je reactie achter