advertentie Boekestijn

WOS

Deelscooters krijgen vaste plekken in Maassluis

De deelscooters van Go Sharing krijgen in Maassluis specifieke plekken. Dat heeft het bedrijf besloten na overleg met de gemeente.

Sinds deze maand kunnen ook Maassluizers gebruik maken van de groene scooters. Men betaalt 23 cent per minuut en de scooter kan via een app geboekt en gestart worden. Toch is er kritiek, omdat de voertuigen voor parkeeroverlast zorgen. Het CDA stelde daar eerder vragen over.

"Op zich zien we het voordeel wel van de scooters", zegt raadslid Marcel 't Hart in gesprek met het WOS-radioprogramma Maarten in de Middag. "Maar we krijgen veel opmerkingen vanuit de stad dat ze letterlijk overal maar worden neergezet. Dat zorgt voor problemen, als bijvoorbeeld iemand met een rolstoel of scootmobiel er niet meer langs kan. Of als die op een plek staat waar een reliëftegel ligt voor slechtzienden."

Beluister het gesprek met raadslid Marcel 't Hart en Lloyd Drop van Go Sharing:

Leerpunt

Lloyd Drop van Go Sharing herkent de kritiek. "Je krijgt in het begin veel vragen en opmerkingen en die willen we ook zoveel mogelijk binnenkrijgen, want daar kunnen we ook weer van leren." Inmiddels zijn dus stappen gezet om de situatie te verbeteren.

"We hebben besloten dat we op sommige locaties, zoals bij de stations, specifieke plekken gaan inrichten. Het zou zomaar kunnen dat je in de komende weken aanduidingen ziet, waaruit duidelijk wordt dat je daar de deelscooter kunt neerzetten. En de plekken die in de wijken aanwezig zijn, gaan we op sommige plekken anders inrichten. Daarbij kijken we naar zaken als: is er een goede toegang voor mensen die slecht ter been zijn? Als dat niet zo is, zullen we het gebied verwijderen en ergens anders een plek inrichten."

't Hart is tevreden. "Dat klinkt goed. En dat is ook waar wij aan dachten."

Westland en Midden-Delfland

De scooters staan nu al in Hoek van Holland en Maassluis. Drop hoopt op korte termijn verder te kunnen uitbreiden in onze regio. "Er is al contact met de gemeente Midden-Delfland en we zoeken nog contact met Westland. Ik ben zelf een geboren Westlander, dus hoop dat de scooters daar snel staan."

Laat je reactie achter