advertentie VEMO Lease top

Derde aflevering On Track, met Yannic van Noort

Een van de branches die zwaar getroffen worden door de coronacrisis, is de entertainmentsector. Daarom steekt de WOS regionale artiesten een hart onder de riem met de achtdelige serie On Track.

In elke aflevering gaan we langs bij een lokale artiest die met zijn of haar muziek flink aan de weg naar succes timmert. Je komt erachter wat de drijfveren van deze mensen zijn, want dat is voor iedereen anders, en uiteraard komt hun eigen muziek ook aan bod. Daarnaast is er voor iedere artiest ook een uitdaging: cover een liedje wat totaal niet in jouw genre past.

Deze aflevering zijn we bij de 24-jarige Yannic van Noort uit Hoek van Holland. Opvallend is dat de liedjes die hij zingt over religie gaan: Yannic is namelijk christen. "Ik geloof in God en in Jezus, en dat vind ik tof om uit te dragen door middel van muziek. Mijn doel tijdens het zingen is dan ook om kerkgangers God te laten ontmoeten. Als dát lukt, is mijn ochtend geslaagd."

Gevoel overbrengen in de kerk is één ding, maar via een beeldscherm is dat echt een heel ander verhaal. Toch is dat tijdens de coronacrisis nodig geweest. Yannic en zijn team hebben daar iets op bedacht. "Het was heel lastig, maar wat we gedaan hebben is online kerkdiensten maken. Die namen we dan op, bewerkten ze en zo kon het publiek toch elke zondag het stukje kerk ervaren. Met goed camerawerk hebben we het gevoel wat ik zo graag uitdraag alsnog over kunnen brengen, want de reacties waren erg goed."

The Passion
Aangezien het bij Yannic meer draait om zijn geloof, is een plekje in de hitlijsten niet per se zijn doel. "Het zou natuurlijk heel gaaf zijn als een christelijk nummer het goed doet, maar het is niet mijn drijfveer. Wat me wel heel mooi lijkt, is om een keer met The Passion mee te mogen doen. Dat is voor mij echt het hoogst haalbare op het podium. Ik weet niet of me dat ooit gaat lukken, maar dat zou echt een gigantische eer zijn", aldus Yannic.

Wil je weten hoe zijn muzikale carrière begon, en hoe zijn uitvoering van Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer klinkt? Check dan de aflevering  nu op ons YouTube-kanaal en als je benieuwd bent naar de volgende artiest, vergeet je dan niet te abonneren!

Jongerenredactie
'On Track' wordt gemaakt door de WOS-jongerenredactie. Deze is in maart 2020 opgericht en heeft als doel jongeren meer te betrekken bij lokaal nieuws en de lokale cultuur. Dat doet ze door nieuwsitems te produceren vanuit het perspectief van jongeren en programma's te maken die aansluiten bij de doelgroep.

Laat je reactie achter