advertentie VEMO Lease top

Derde aflevering podcast 'Van Faalhaas Naar Eindbaas': innovatieve voedseloplossingen

Het klinkt als de grootste nachtmerrie van iedere ondernemer: je zaak die in vlammen op gaat.

Het gebeurde Sjoerd Henstra uit Monster, voormalig eigenaar van Strandclub Zwoel in Hoek van Holland. Ondanks het drama kijkt hij terug met trots: Zwoel was de eerste strandclub met vermelding in de Michelingids. In de podcast Van Faalhaas Naar Eindbaas vertelt hij zijn verhaal.
 
Het was 18 mei 2010 toen Zwoel volledig afbrandde, een half jaar nadat het bedrijf was gestart. “Mijn eerste gedachte was ‘dit was het dan, alles is weg.’ Maar al vrij snel ging de knop om, om zo snel mogelijk een nieuw bedrijf neer te zetten. Binnen zeven weken stond alles weer een draaiden we een topzomer”, aldus Henstra.
 
De ondernemer stelde zichzelf een doel: meer culinaire hoogstandjes op het strand. Want, zo zegt hij zelf: “Het strand is een klapstoel met een broodje Unox waar je de prijs van een sterrenzaak betaalt, en mensen accepteren het ook nog.”
 
Inmiddels is de Monstenaar gestart met een nieuwe zaak, Raaskal Foodcreators & Development in Naaldwijk. “Wij brengen hiermee de restaurantkwaliteit, waar kennis en kunde in zit, naar het schap van de supermarkt.” Zo heeft hij bijvoorbeeld een veganistische kaas ontwikkeld. “Hoe je er ook tegenaan kijkt, de manier waarop we nu met de aarde omgaan is niet blijvend. Je zal mij niet met spandoeken op het Malieveld zien staan, maar ik zie hier als ondernemer wel een kans. De kans om zonder zuivel de kaasbeleving te maken, dat is wel innoverend.”
 
Meer over Henstra en zijn bedrijf weten? Luister de WOS-podcast Van Faalhaas Naar Eindbaas. In deze serie gaat programmamaker Maarten Stolk in gesprek met jonge ondernemers uit Westland, Maassluis, Midden-Delfland en Hoek van Holland. De ondernemers vertellen hoe ze zijn gestart, waar ze tegenaan liepen en ze geven tips voor jonge ondernemers.
 
De komende vijf weken komt er iedere vrijdagmiddag een nieuwe aflevering online. Beluister de aflevering over Raaskal Foodcreators & Development hieronder.

Laat je reactie achter