advertentie KBITE

Archief WOS

Derde overvaller Kruidvat Monster anderhalf jaar de cel in

Een van de drie overvallers op een Kruidvat-filiaal in Monster moet anderhalf jaar de cel in.

De rechtbank in Den Haag legde vandaag een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, op aan de 24-jarige man uit Montfoort. Ook moet hij aan twee slachtoffers een schadevergoeding van ruim 3.000 euro betalen.

De drogisterij aan de Zeestraat in Monster werd in de vroege ochtend van 30 maart 2020, inmiddels dus iets meer dan een jaar geleden, bruut overvallen door twee mannen met messen en gezichtsbedekking. Zij kwamen rond 07.00 uur binnenvallen, bedreigden de twee medewerksters met een mes en lieten hen vervolgens vastgebonden achter. Er werd 1.700 euro meegenomen.
De mannen ontkwamen met een vluchtauto, bestuurd door een chauffeur die getrouwd bleek met een andere medewerkster van dit Kruidvat-filiaal. Waarschijnlijk wisten de overvallers via haar dat twee medewerkers die ochtend extra vroeg aan het werk gingen.

De Montfoorter bekende tijdens de zitting van twee weken geleden al dat hij een van de overvallers was. Hij probeerde in de winkel de camera's af te plakken.
De man stond overigens pas later dan zijn twee kompanen terecht, omdat hij pas in oktober werd aangehouden. Diezelfde maand kregen de andere overvallers al een celstraf van 30 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd. Zij zitten feitelijk dus twee jaar vast.

De vrouw van de vluchtautochauffeur zit nog in voorarrest en moet zich op een later moment verantwoorden.

Laat je reactie achter