advertentie VEMO Lease top

Archief WOS

Geen halve marathon in Midden-Delfland

De Midden-Delfland Halve Marathon gaat dit jaar niet door.

De organisatie heeft de hardloopwedstrijd moeten annuleren, nu de situatie rondom de coronapandemie op korte termijn weinig hoopvol is. De wedstrijd wordt normaal gesproken gehouden in februari.

Vorig jaar werd de halve marathon in Midden-Delfland voor het eerst op een zondag gehouden. Door de weersomstandigheden viel het deelnemersaantal tegen. De wedstrijd werd gewonnen door Maikel Stolwijk uit Leiden.

Maassluis en Westland

De Ruitenburg Halve Maassluis staat normaal gesproken als eerste op de kalender, in januari. Nu de coronamaatregelen voorlopig niet worden versoepeld, kan die wedstrijd  nog niet worden gehouden. Organisator AV Waterweg houdt wel hoop, zo schrijft de vereniging op de eigen website. "Mocht de situatie het toelaten dan zullen we zeker proberen om de Ruitenburg Halve en de crossen nog in een aangepaste vorm te organiseren."

De Ruitenburg Halve Westland was vorig jaar het eerste grote sportevenement dat in onze regio werd geannuleerd. Deelnemers blijven wel ingeschreven voor de eerstvolgende editie. Of die in 2021 nog wordt gehouden, is niet geheel duidelijk. Dat weet de organisatie zelf ook nog niet, blijkt uit een nieuwjaarsboodschap die vorige week is verstuurd. De wedstrijd staat vooralsnog gepland op 27 maart. 

Laat je reactie achter