advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Dit kun je nog wél doen in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur. En ondanks de nieuwe coronamaatregelen kun je nog steeds leuke dingen doen.

Lekker lunchen of 's avonds uit eten zit er niet in, maar er zijn genoeg restaurants en cateraars die een speciaal afhaalmenu hebben. Zo eet je toch een beetje uit, maar dan thuis.  En je steunt er ook nog eens de horeca mee, die hard getroffen wordt door de coronamaatregelen.

Bowlen, karten, lasergamen of naar het museum kan ook allemaal gewoon nog. De restaurants zijn op deze plekken wel gesloten en ook moet je online reserveren voor een bepaald tijdvak. In musea mogen ook maar een beperkt aantal mensen zijn. Zo mogen er in Museum Maassluis maar 8 mensen tegelijk in, zodat de 1,5 meter kan worden gewaarborgd. Ook wordt een mondkapje aangeraden. 

Theaters De Naald in Naaldwijk en Koningshof in Maassluis zijn in de herfstvakantie allebei geopend. In Naaldwijk wordt een aantal films gedraaid die je met z'n tweeën op een 'loveseat' kunt bekijken. In Maassluis is één voorstelling en een film te zien. In beide theaters zijn maximaal 30 personen tegelijk toegestaan.

Baantjes trekken in het zwembad kan ook nog. Maar, ook in het water moet de 1,5 meterregel worden nageleefd. Daarom mogen er in zwembad de Hoge Bomen in Naaldwijk bijvoorbeeld maximaal van 25 bezoekers tegelijkertijd in het bad liggen. Ook naar het zwembad kun je beter je mondkapje meenemen. Zo moet je bij Dol-fijn in Maassluis het kapje op in de entreehal, de gangen en de kleedkamers.

Wie liever buiten van de herfst geniet kan natuurlijk een een mooi stukje natuur uitkiezen voor een wandeling of een fietstocht. Let er daarbij wel op dat je niet met meer dan vier personen met elkaar bent, tenzij je met je huishouden uit bent. Ook binnen geldt een maximum van vier personen en voor de meeste plekken is er daarnaast ook een reserveringsplicht. En op de meeste plekken binnen wordt een mondkapje aangeraden.

Laat je reactie achter