advertentie VEMO Lease top

Gemeente Westland

Dit zijn de 1.700 bedden van wethouder Albert Abee

Waar staan en komen de 1.700 bedden voor arbeidsmigranten die wethouder Albert Abee van Westland heeft toegezegd aan Teun van de Keuken (tv-programma Pointer)?

Abee rekent daarbij ook de bedden die in het afgelopen jaar in gebruik zijn genomen plus die waarvoor de gemeenteraad in februari dit jaar toestemming heeft gegeven. Het gaat hierbij om de Tiendweg in Naaldwijk (76 bedden), Elsenbosch (320 bedden) en het logiesgebouw dat door NL Jobs wordt ontwikkeld op Honderdland in Maasdijk (252 bedden). Dat geeft een tussentotaal van 648.

Verder neemt het college van B en W op korte termijn een besluit over het verlenen van een vergunning voor het Hortihotel Westland bij de bloemenveiling in Honselersdijk (340 bedden). Daarmee stijgt de teller naar 988.

De vergunningaanvraag voor de locatie aan de Oostbuurtseweg in De Lier (ongeveer 680 bedden) wordt binnenkort verwacht. "Mocht deze haalbaar en kansrijk worden geacht, dan zitten we op 1.668 bedden. Daarnaast zijn er nog enkele andere initiatieven, waarover we nu nog geen informatie kunnen verstrekken", aldus Abee.

De wethouder noemde het getal van 1.700 bedden in de maandagavond uitgezonden aflevering van het onderzoeksprogramma Pointer (KRO-NCRV).

Laat je reactie achter