advertentie VEMO Lease top

Diverse overtredingen geconstateerd bij overslagbedrijven aan de overkant

Bij kolenoverslagbedrijven EMO en EECV zijn er onlangs diverse overtredingen geconstateerd.

Dat blijkt uit onaangekondigde controles van milieudienst DCMR. Bovendien is er bij EMO sprake geweest van zichtbare stofverspreiding buiten de locatie. Beide bedrijven worden in verband gebracht met de stofoverlast in Hoek van Holland, waar vanaf mei al ruim 500 meldingen vandaan kwamen. 

Naar aanleiding van de Hoekse meldingen heeft Arno Bonte de overslagbedrijven verzocht om een plan van aanpak aan te bieden om overlast in de toekomst te voorkomen. Er zijn dan ook maximale preventieve maatregelen genomen zoals kolen- en ertshopen bedekken met een laag pulp en het besproeien van de kolen. DCMR blijft controleren, en zal bedrijven die overtredingen maken beboeten.

Bonte ging eerder deze maand al in gesprek met Hoekse inwoners over de overlast. "Er moet gewoon een oplossing komen voor het feit dat, als het maar enigszins waait, het stof hier neer dwarrelt. Dat moet stoppen", meende hij toen. In oktober komt de wethouder terug naar de Hoek om met inwoners te praten. Hij hoopt dan de resultaten van lopende onderzoeken, zoals waar het stof precies vandaan komt, met de bevolking te delen.

Laat je reactie achter