advertentie KBITE

HVHW

Documentaire over Lara van Ruijven bij de WOS

Aan de hand van beelden uit het verleden en verhalen van betrokkenen blikt de WOS terug op het leven van de Naaldwijkse Lara van Ruijven.

Schaatsmaatjes Adwin Snellink, Loïs Kloor en Tineke Groeneveld, shorttrackvolger Erik Huisman, HVHW-voorzitter Kees d'Huy, basisschooljuf Joke Broere en presentator Jeroen Toet kijken terug op het bewogen leven van de bijzondere shorttrackster die op 27-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een auto-immuunreactie.

Van Ruijven begon op jonge leeftijd met shorttrack en verhuisde vanwege de progressie die ze maakte in de sport al op 17-jarige leeftijd naar 'schaatsmekka' Heerenveen. Ze specialiseerde zich in de sprintafstanden, met name de 500 meter. Naast diverse individuele medailles bij wereldbekerwedstrijden, waaronder goud in Calgary, was haar grootste prestatie de wereldtitel op de 500 meter tijdens het WK in Sofia in 2019.

Hoewel Lara vaak op het podium stond en medailles behaalde, bleef ze heel benaderbaar en 'down to earth', zo is te zien in Panter Lara - Bescheiden wereldkampioen. De mini-documentaire is zaterdagavond vanaf 19.30 uur te zien bij de WOS en wordt daarna ieder uur herhaald. De productie is tot stand gekomen in goed overleg met de familie.

Laat je reactie achter