advertentie KBITE

Dodenherdenking opnieuw in klein gezelschap

De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei is voor het tweede jaar in klein gezelschap.

Net als vorig jaar gelden ook nu nog de coronamaatregelen. De kranslegging wordt in de verschillende kernen in Westland gedaan door alleen de burgemeester of een wethouder, samen met iemand van het oranjecomité en iemand van Stichting Veteranen Westland. Daarna houden zij 2 minuten stilte.

In De Lier, 's-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen zijn de gemeentelijke oorlogsmonumenten en in Poeldijk het monument op de parochiële begraafplaats op dinsdag de gehele dag toegankelijk voor publiek om te herdenken en/of bloemen te leggen.

Maassluis

De dodenherdenking bij het monument in Maassluis is niet 'live'. De kranslegging, de toespraak van de burgemeester en de 2 minuten stilte worden vooraf genomen. Wie dat wil kan de registratie hiervan dinsdag vanaf 19.00 uur bekijken op het YouTube-kanaal van de gemeente.

Het monument in het Julianaplantsoon is overdag wel toegankelijk voor wie daar bloemen wil leggen. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de coronamaatregelen.

Vlag

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle Nederlanders op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). Normaal geldt het protocol om de vlag van 18.00 uur tot zonsondergang halfstok te hangen. De oproep om dat nu de hele dag te doen is gedaan vanwege de huidige omstandigheden rond het coronavirus.

Op 5 mei mag de nationale vlag (zonder wimpel) van zonsopkomst tot zonsondergang uitgestoken worden.

Laat je reactie achter