advertentie VEMO Lease top

WOS

Dol-fijn financieel in zwaar weer

Het Maassluise zwembad Dol-fijn krijgt harde klappen door de coronacrisis. Daarom worden subsidiegelden eerder uitgekeerd, om te voorkomen dat urgente financiële problemen ontstaan.

Na de corona-uitbraak ging Dol-fijn 2,5 maand volledig dicht. Inmiddels is het baantjesbad weer open, het recreatiebad volgt maandag 10 augustus. Ook kun je er weer zwemles volgen en er worden groepslessen gegeven. Desondanks valt de horecaomzet vies tegen. 

Maassluis waarschuwt voor een fors financieel tekort over dit jaar. "De financiele situatie rond het zwembad begint steeds nijpender vormen aan te nemen", laat het stadsbestuur daarover weten. Daarom vindt met het bestuur overleg plaats om de crisis het hoofd te bieden. Zo zijn afspraken gemaakt over vervroegde uitbetaling van subsidie. Het bad kan het vaste personeel wel gewoon doorbetalen. Volgens zwembadmanager Michael van Duijn is er niemand ontslagen.
 
Na het zomerreces zit de gemeente Maassluis opnieuw met het zwembadbestuur om tafel om de situatie door te nemen en te bespreken welke maatregelen nodig zijn.

Er mogen nu maximaal 35 volwassenen tegelijk in Dol-fijn zijn, om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Kinderen tot 12 jaar zijn wel onbeperkt welkom. 

Laat je reactie achter