advertentie VEMO Lease top

Google Streetview

Duits belang in Priva

Het grote Duitse verwarmingsbedrijf Viesmann heeft een minderheidsbelang genomen in Priva. Met de kapitaalinjectie kan het Lierse familiebedrijf verder groeien op het gebied van gebouwautomatisering.

Hoe groot het belang is, is niet bekend gemaakt. De bedrijven gaan samenwerken op het technisch en commercieel vlak voor het realiseren van slimme gebouwen en zogeheten smart grids, intelligente netten. Viessmann hoopt met de samenwerking de kansen voor klimaatregeling in de tuinbouw te kunnen verkennen. In deze markt is Priva ook actief.

Volgens Meiny Prins, CEO van Priva, is de samenwerking met Viesmann een erkenning voor de visie van haar bedrijf en de in de afgelopen jaren ontwikkelde technologie. "Deze samenwerking maakt ons beiden sterker, waarbij wij onze onafhankelijkheid en de waarden van ons familiebedrijf behouden."

Priva heeft vestigingen in onder meer Duitsland, Zweden, Frankrijk de Verenigde Staten, China en Australië. Er werken 450 mensen, van wie meer dan 310 in Nederland. Bij Viessmann werken wereldwijd 12.300 mensen. De Nederlandse tak van de Duitse verwarmingsgigant is vooral actief in de duurzame installatietechniek, zoals warmtepompen.

Laat je reactie achter