advertentie VEMO Lease top

WOS

Eind van het liedje ‘Woutersweg’: de bomen zijn allemaal weg

De actie van milieuvereniging Natuurlijk Delfland om de bomenkap bij de Woutersweg in 's-Gravenzande te stoppen, heeft geen effect gehad.

Alle 19 resterende bomen rondom het grasveld van de familie Van Dillen waren dinsdag rond het middaguur alsnog gekapt. De bewoners hebben 's ochtends geen aanzegging gehad om met het kappen te stoppen. Dit in weerwil van de bekendmaking van Natuurlijk Delfland maandagavond dat op haar verzoek het kappen was stilgelegd.

Zonder tegenbericht zou Ton van Dillen dinsdagochtend gewoon verder gaan met het kappen, omdat de gemeente hem dat had bevolen op grond van strijdigheid met de (glastuinbouw)bestemming van het perceel achter zijn woning.

Voorzitter Geert van Poelgeest van Natuurlijk Delfland was ervan uitgegaan, dat de politie contact zou hebben gehad met de handhavers van de gemeente Westland. Maar er vertoonde zich dinsdagochtend geen boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) van de gemeente aan de Woutersweg.

Geconfronteerd met de voltooiing van de bomenkap, meldde Van Poelgeest dat zijn organisatie zich zou gaan beraden over nadere stappen tegen de gemeente Westland.
Ook Van Dillen laat het er trouwens niet bij zitten, omdat hij van juristen begrepen heeft, dat de kap van de 45 bomen alsnog voorkomen had kunnen worden.

Feitelijk voerde de familie de afgelopen dagen een opdracht van de gemeente Westland uit, nadat de Raad van State eind 2019 deze handhaving, na een lange rechtsgang, akkoord had bevonden.

Laat je reactie achter