advertentie Boekestijn

Einde vaarseizoen trekschuit Den Eerste Snik

Voor trekschuit Den Eerste Snik zit het vaarseizoen erop. Het afgelopen weekend voer de boot voor de laatste keer naar Maasland.

Ruim twee jaar geleden begon de bouw van de boot. In de voormalige garage van een Opeldealer zijn twee professionele scheepsbouwers aan de slag gegaan. Ze werden ondersteund door vele vrijwilligers. Dit jaar zou de boot feestelijk worden gedoopt, maar door corona kon dat niet doorgaan.

De boot werd in besloten kring te water gelaten en daarna proef gevaren. De feestelijkheden zijn een jaar uitgesteld. De komende tien jaar zal de trekschuit gaan varen zoals dat vroeger gebeurde. Via Maassluis vaart de boot op 'eigen kracht' naar Maasland. Daar wordt een paard ingespannen en vaart de trekschuit op de 'ouderwetse' manier. De boot vaart met behulp van die 'paardenkracht' tot de kruising met de Vlaardingervaart en keert dan weer terug.

Volgend jaar april hoopt het bestuur het schip te dopen en te water te laten. Daarna gaat de boot door de Monstersche Sluis en zal het schip feestelijk worden onthaald.

Laat je reactie achter