advertentie KBITE

Aannemer Romeo van Marrewijk met eigenaren Patty en Lerdy Duijvestijn. WOS

Eindelijk zicht op herstel Endeldijk 3

Na 14 jaar van leegstand gaat er eindelijk iets gebeuren met het iconische pand aan de Endeldijk 3 in Honselersdijk.

Patty en Lerdy Duijvestijn, geboren en getogen in het dorp, hebben de woning gekocht om 'm van top tot teen op te knappen. Een monsterklus, maar het stel kijkt er echt naar uit.

Het in 1864 gebouwde pand dreigde in 2010 gesloopt te worden, maar vooral door toedoen van Progressief Westland en Westland Verstandig werd die dreiging afgewend. In november 2015 maakte een ontwikkelaar bekend er zes sociale koopappartementen in te willen vestigen, maar zover is het nooit gekomen.

Bijna drie jaar geleden kwam Endeldijk 3 in handen van de huidige eigenaren Patty en Lerdy Duijvestijn. "De bedoeling was om er vijf betaalbare huurappartementen van te maken", zegt Patty Duijvestijn. Maar ook dat plan ketste af.  Omdat medewerking van de gemeente aan eerdere plannen uitblijft, gaat het stel er nu zelf wonen.

Artikel gaat verder onder de foto's. 

De karakteristieke woning bij het centrum van Honselersdijk wordt in oude luister hersteld. De oorspronkelijke uitstraling keert terug. De bewoners in spé laten daarvoor onder meer glas-in-loodramen plaatsen.

De staat waarin de binnenkant van de woning verkeert, is misschien nog wel erger dan de buitenkant doet vermoeden. Hier ligt nog heel veel werk. Maar de betrokken bouwbedrijven - allemaal uit de buurt - hebben er zin in. Ze beginnen eind maart, begin april aan het karwei.

Laat je reactie achter