advertentie KBITE

Google Streetview

EMO bron Hoekse stofoverlast? 'Dat betwijfelen we ten zeerste'

Overslagbedrijf EMO zegt alle maatregelen te hebben genomen om stofoverlast richting Hoek van Holland te voorkomen.

Het bedrijf betwijfelt dan ook ten zeerste dat het de bron is van de huidige problematiek in het kustdorp, zegt een woordvoerster desgevraagd tegenover de WOS. Sinds vorige week zondag krijgt milieudienst DCMR dagelijks meldingen uit het dorp van zwarte stofdeeltjes.

Het afgelopen jaar hadden inwoners van Hoek van Holland na harde zuidwestenwind overlast van de stofdeeltjes. Geregeld werd gewezen naar de kolenoverslagbedrijven EMO en EECV op de Rotterdamse Maasvlakte. Ook nu worden de namen van de twee bedrijven weer genoemd, maar DCMR heeft de bron nog altijd niet kunnen achterhalen.

"EMO betreurt de recente stofoverlast voor de bewoners van Hoek van Holland ten zeerste", is te lezen in een verklaring. Het bedrijf heeft allerlei maatregelen genomen om de overlast tot een minimum te beperken. "Op alle opgeslagen bergen ijzererts en kolen is een cellulose korstvormer aangebracht, automatische sproei-installaties en sproeiwagens zijn op de overige delen van het terrein continue actief en personeel inspecteert het hele terrein buiten. Daarnaast zorgt een recent uitgebreid stofmeetsysteem voor 24/7 monitoring. Waarschuwingssystemen, weersignalering, tijdige voorzorgsmaatregelen bij verwachte harde wind, investeringen in sproei-installaties, stofmeetsysteem op diverse plaatsen op het terrein leveren steeds betere resultaten op. Daarmee gaan wij veel verder dan de vergunningseisen."

De WOS heeft EMO meermaals aangeboden de maatregelen voor camera te tonen. Het bedrijf wil hier echter niet aan meewerken. EMO wil op dit moment eerst de resultaten van het onderzoek afwachten.

Laat je reactie achter