advertentie KBITE

Signbiblio

Eén Westlander met coronaklachten naar ziekenhuis

Er is van woensdag op donderdag melding gemaakt van één Westlander die vanwege het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

Het aantal mensen uit onze regio dat in het ziekenhuis is opgenomen (geweest), stijgt daarmee naar 74: 53 van hen komen uit Westland, 17 uit Maassluis en 4 uit de gemeente Midden-Delfland. Het aantal overledenen is onveranderd gebleven: 25 Westlanders en 3 Maassluizers.

Aantal besmettingen over 300
Verder zijn er 8 regiogenoten positief getest op het virus. 5 van hen komen uit de gemeente Westland, 2 uit Maassluis en 1 uit Midden-Delfland. Daarmee is het aantal officiële besmettingen in onze regio gestegen naar 303. De meesten van hen komen uit Westland (236). Maassluis en Midden-Delfland volgen met respectievelijk 51 en 16.

Omdat niet iedereen kan worden getest, zegt dit cijfer niet alles over het totaal aantal besmettingen per gemeente. Het werkelijk aantal zal vele malen hoger liggen. Wel is inmiddels aangekondigd dat met ingang van 6 mei meer personen kunnen worden getest. Het gaat hier met name om medewerkers in het basisonderwijs, van kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang en beroepsmatige gastouders. Ook jeugdtrainers die weer met kinderen gaan sporten komen in aanmerking.

Laat je reactie achter