advertentie VEMO Lease top

Laadpaal aan de Westlander in Schipluiden WOS

Engie blijft laadpalen plaatsen in regio

Energiebedrijf Engie blijft ook de komende vijf jaar de laadpalen voor elektrische auto's plaatsen in onze regio.

Het bedrijf heeft de aanbesteding van Rotterdam en 29 andere gemeenten in Zuid-Holland gewonnen. Engie was al verantwoordelijk voor de laadpalen in onder andere Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland. Maassluis had in de afgelopen periode afspraken met het bedrijf Allego, maar gaat nu dus ook in zee met Engie.

De komende vijf jaar willen de deelnemende gemeenten vaker proactief palen gaan plaatsen. Dat betekent dat een gemeente op basis van meerdere factoren kan zien waar de vraag naar laadpalen gaat ontstaan. Nu wordt voornamelijk geplaatst op basis van aanvragen van inwoners. Dat leidt tot veel onvrede, bleek afgelopen zomer uit onderzoek van de WOS. Westlanders die een paal toegewezen krijgen, moeten gemiddeld een jaar wachten voordat die er ook daadwerkelijk staat.

De aanvraag van een openbare laadpaal gaat in alle deelnemende gemeenten via de website www.laadpaalnodig.nl. Vanaf 1 juli dit jaar, wanneer de nieuwe concessie ingaat, ben je in alle gemeenten evenveel kwijt: 31 cent per kWh, inclusief BTW.

Laat je reactie achter