advertentie VEMO Lease top

Fernando Zhiminaicela via Pixabay

Enorme stijging in aantal positief geteste regiogenoten

Het aantal regiogenoten dat in de afgelopen week positief is getest ligt ruim 50 procent hoger dan in de week ervoor.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. Daar staat tegenover dat het aantal regiogenoten met corona in het ziekenhuis maar heel licht toeneemt, tot in totaal vier deze week.

In de afgelopen week hebben (gemeten vanaf maandag) 664 regiogenoten te horen gekregen dat ze positief zijn getest. Ter vergelijking, een weer eerder was het totaal 424. Dat betekent een toename van 57 procent ten opzichte van een week eerder. Dinsdag worden de weekcijfers van Hoek van Holland bekendgemaakt.

Dagcijfers

Maar ook het dagcijfer stijgt nog steeds. Zo hebben tussen zaterdag- en zondagochtend 107 regiogenoten te horen gekregen dat ze positief zijn getest op het coronavirus. En dat is een nieuw record. Van de 107 komen er 65 uit Westland, 29 uit Maassluis en 13 uit Midden-Delfland. Gisteren lag het cijfers op 93. Verder is er een Westlander opgenomen in het ziekenhuis met corona-klachten.

Sinds afgelopen week zijn de nieuwe, verscherpte, maatregelen ingegaan om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Zo zijn cafés en restaurant voorlopig gesloten en is er een verbod op amateursport als er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Ook worden groepsgroottes verder ingeperkt. Dit beleid houdt naar verwachting nog zeker ruim drie weken aan.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Laat je reactie achter