advertentie Westland Infra top

Erasmusspeld voor vrijwilligers Atlantikwall Museum

Drie vrijwilligers van de stichting Vesting Hoek van Holland hebben gistermiddag uit handen van burgemeester Aboutaleb de Erasmusspeld gekregen.

Dat gebeurde bij de viering van het 25-jarig bestaan van het Atlantikwall Museum in Hoek van Holland. De drie vrijwilligers zijn al vele jaren actief voor dit bunkermuseum.

Het gaat om Christian (34) en Richard Quist (29) en Henk van Toor (70). Christian Quist is conservator en collectiebeheerder, verricht historisch onderzoek en beheert de social media-kanalen. Richard Quist monitort de technische installatie en regelt reparaties of vervanging waar nodig. Ook is hij verantwoordelijk voor de website en is hij de penningmeester van de stichting.
Van Toor ten slotte vertelt bezoekers alles over wat er te zien is. Daarnaast helpt hij bij speciale openingsdagen, onderhoudt hij de gebouwen binnen het verdedigingsgebied van de Festung en draagt hij zorg voor het terrein.

Corinna van 't Hof

Burgemeester Aboutaleb: "Het maakt me altijd trots als mensen zich belangeloos inzetten voor ons cultureel erfgoed, voor mens en maatschappij. Dat is belangrijk werk, want door het behoud van belangrijke geschiedkundige gebouwen en de verhalen die erbij horen, kunnen wij leren van het verleden."


De WOS ging eerder deze week langs in het museum:

Laat je reactie achter