advertentie VEMO Lease top

Donovan de Groot op zijn rug gezien Martijn Molenaar

Europese winst PSV gunstig voor Westlandia

De overwinning van PSV gisteren in de play-offwedstrijd van de Europa League heeft gunstige gevolgen voor Westlandia.

De Naaldwijkse derdedivisionist is hierdoor verzekerd van een plaats in de eerste ronde van de landelijke KNVB-beker en hoeft dus niet nog een extra voorronde te spelen.

Dat heeft te maken met een ingewikkeld rekensysteem, dat er op neerkomt dat als PSV of Willem II (niet allebei) zich zou plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, de voorrondewedstrijd Westlandia-Scheveningen niet zou doorgaan. Deze verenigingen zouden dan direct een een ronde verder zijn.

Dat is nu dus gebeurd. Willem II werd vorige week uitgeschakeld tegen Rangers, PSV won gisteren van RBK (0-2) en komt uit in het hoofdtoernooi van de Europa League. Goed nieuws voor Westlandia en Scheveningen. Die maken kans dat zij tijdens de loting van de KNVB-beker morgen worden gekoppeld aan een profclub uit de ere- of eerste divisie.

Voor Excelsior Maassluis is het overigens nog afwachten. Die ploeg speelt komende dinsdag nog wel een wedstrijd in de voorronde, tegen Ter Leede. Publiek is vanwege de coronamaatregelen niet welkom.

Laat je reactie achter