advertentie KBITE

WOS

Evelien fietst 2.000 kilometer om inloophuizen te steunen

Een prestatie van formaat woensdag in Naaldwijk.

Daar kwam rond het middaguur Evelien van der Werff aanfietsen. Deze vrouw uit Noordwijk fietst in 6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland.

Een inloophuis is een ontmoetingsplaats  voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, en voor hun naasten en nabestaanden. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale zorg. Met de fietstocht wil Evelien geld inzamelen. "Ik heb een heel schema. Ik ben in Zwolle begonnen en ga heel Nederland rond", vertelt Evelien. "Inloophuizen zijn cruciaal in een kankertraject. Ik heb zelf twee keer borstkanker overleefd. Als je klaar bent met behandelingen, dan begint het pas voor de patiënt."

Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. "Het was een lastig jaar. Veel evenementen gingen niet door en toegezegde donaties werden teruggedraaid. Het is echt nodig", vertelt Mariska Bakker, coördinator van Inloophuis Carma aan de Dijkweg. 

Doneren kan via deze website.

Laat je reactie achter