advertentie KBITE

WOS

Expositie in douanehuisje na één dag weer dicht: 'we hebben gisteren opgebouwd'

Geen feestelijke opening vandaag voor de expositie 'Op De Tast' in het douanehuisje in Maassluis.

Door de aangescherpte coronamaatregelen moet het gebouwtje aan de Govert van Wijnkade, de deuren al na vier uur weer sluiten. Initiatiefnemer Elvera van Leeuwen baalt flink. "We hebben gisteren de expositie opgebouwd met de wetenschap dat het wellicht maar voor één dag zou zijn. Dat blijkt dus ook", vertelt Van Leeuwen. "Vandaag mag ik open en straks sluit ik weer de deuren met de hoop dat we over twee weken weer open kunnen."

Ondanks dat de expositie maar een paar uur open is, is de belangstelling groot. De expositie ‘Op de Tast’ neemt het publiek mee door kunst- en cultuurbeleving voor, door en met doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden. Bezoekers krijgen de kans zich onder te dompelen in het beleven van kunst met alle zintuigen. "De mensen die vandaag nog komen, kunnen in de wereld stappen van blinden en slechtzienden. Je kan het zelf ervaren door een speciale bril te dragen", legt Van Leeuwen uit.

Het aanraken van kunstwerken wordt normaal niet op prijs gesteld, maar bij deze expositie is dat juist de bedoeling. "Wel vragen we de mensen om hun handen te ontsmetten als ze binnenkomen. Als mensen ergens aan hebben gezeten dan ontsmetten we het daarna ook weer."

De expositie zou de hele maand november te zien zijn, maar gaat nu dus voor zeker twee weken dicht. "Je kan nu maar een heel klein groepje bereiken. We balen heel erg dat het nu niet kan maar we geven de moed niet op. We gaan het zeker later nog een keertje doen. Het is té leuk om het te laten liggen voor die ene dag."

Laat je reactie achter