advertentie Boekestijn

Aankondiging regionale maatregelen

Extra coronamaatregelen in regio’s Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond

Onder meer in de regio’s Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond gaan vanaf begin zondagavond extra coronamaatregelen gelden.

Dit is vrijdagavond door premier Rutte aangekondigd naar aanleiding van de verontrustende toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in deze regio's. Onder Haaglanden vallen onder meer de gemeenten Westland en Midden-Delfland, tot Rotterdam-Rijnmond behoren onder meer Maassluis en Hoek van Holland.

Geen toegang horeca na middernacht
Zo wordt met ingang van zondagavond de 'inlooptijd' bij eet- en drinkgelegenheden beperkt tot middernacht. Dan moet tevens de muziek in de horecagelegenheid uit. Om 01.00 uur moeten alle horecagelegenheden sluiten.

Maximale omvang gezelschappen
Ook geldt er vanaf zondagavond 18.00 uur een verbod op gezelschappen van meer dan 50 personen binnen en gaat er een meldplicht gelden voor samenkomsten van meer dan 50 personen buiten. Op deze regel is een aantal uitzonderingen van kracht zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, sport, dans- en theaterbeoefening en scholen.

De basisregels blijven onveranderd van kracht: anderhalve meter afstand houden, regelmatig handen wassen en in de elleboog niezen. Als je klachten hebt, laat je dan testen en werk zoveel mogelijk thuis.

Extra bescherming kwetsbare groepen
De komende tijd worden voor kwetsbare (leeftijds)groepen specifieke bezoektijden ingesteld bij overheidslocaties, zoals bibliotheken, zwembaden en gemeentekantoren. De veiligheidsregio’s  vragen aan organisaties en bedrijven, met name supermarkten, om dit ook te doen.

Handhaving wordt geïntensiveerd
Er komen gerichte controles bij horecagelegenheden, feestzalen, sportaccommodaties en studentensociëteiten. Als de regels worden overtreden na een waarschuwing, volgt sluiting voor twee weken. Als de regels bij herhaling worden overtreden wordt, volgt sluiting voor een maand. Als de maatregelen daarna nog een keer genegeerd worden, volgt sluiting voor de duur van drie maanden.

Laat je reactie achter