advertentie TipTop

WOS

Feestbranche in zwaar weer: 'Had gehoopt dat mensen wel themakleding zouden kopen'

Dit jaar geen carnaval, kerstgala's en themafeestjes.

De gevolgen van de coronapandemie zijn dan ook extra voelbaar in de feestbranche. Ook de kostuums van Sonja's Maskerade in Maassluis blijven in het rek hangen. "In maart is het begonnen, en nu wéér. Ik had gehoopt dat mensen wel themakleding zouden kopen, want de feestjes gaan komen", aldus eigenaresse Sonja van Meenert. 

Ondanks dat er dit jaar veel grote evenementen zijn geschrapt, zag Van Meenert het in de zomerperiode iets drukker worden in haar winkel. "Mensen kochten bijvoorbeeld van die Mexicaanse hoeden voor huisfeestjes", vertelt de eigenaresse. "En nu ligt het weer helemaal plat."

De verhuur van smokings en galajurken in de decembermaand is normaal gesproken 'big business', maar dat is dit jaar wel even anders. "Ik heb nu nog maar twee aanvragen binnen". Maar als het aan Van Meenert ligt, kun je gewoon in een driedelig pak bij het kerstdiner verschijnen. "Hoe leuk is het om je toch goed te kleden voor het kerstdiner. Dat is toch voor iedereen gezellig. Maar dan wel met een klein groepje. Dat moet slagen."

Laat je reactie achter