advertentie VEMO Lease top

Feestelijke heropening van vernieuwde Hoekse basisschool

Na weken van verbouwing is maandagochtend de openbare basisschool Van Rijckevorsel in Hoek van Holland feestelijk heropend.

Gedurende de zomervakantie heeft het schoolpand een flinke opknapbeurt gekregen. Naast de verbouwingen en het nieuwe interieur heeft de school ook een nieuwe naam: Inova. De naam is bedacht door een groep ouders. "We hebben een soort prijsvraag uitgeschreven voor iedereen hier in Hoek van Holland. Ouders, kinderen, buurtbewoners of andere geïnteresseerden", legt schooldirecteur Miranda Verharen uit. "Die konden namen in zenden en daar is een werkgroep mee aan de slag gegaan. Daar kwam deze naam uit."

De betekenis van de nieuwe naam van de basisschool sluit aan bij de nieuwe lesmethode. "Het staat voor nieuw onderwijs. Ontdekkend en spelend leren", vertelt Verharen. "Van vrij klassikaal stil zitten op stoelen naar heel erg ondernemen. Regie bij de leerlingen en actief bezig zijn." Ook de Hoekse omgeving staat centraal tijdens het lesgeven. "We hebben hier een prachtige omgeving met industrie, havens en kassenbouw. Die gaan we allemaal betrekken bij ons onderwijs."

Vanaf januari 2021 vindt de tweede fase van de make-over plaats. Dan wordt de bovenverdieping van de basisschool verder aangepast aan de nieuwe stijl. 

Hoe werkt de nieuwe onderwijsmethode? Je hoort het hieronder

Laat je reactie achter