advertentie VEMO Lease top

Vincent Vis knapt steeds meer op privéfoto

Fietsenmaker Vincent Vis stopt door corona

De Honselse fietsenmaker Vincent Vis stopt ermee. De 61-jarige Vincent kreeg begin december corona en is zo ziek geweest dat hij nu heeft besloten zijn winkel te sluiten.

De fietsenwinkel gaat zaterdag dicht, maar nu komen er al klanten afscheid nemen. Hij heeft de afgelopen maanden veel kaarten en cadeaus gekregen. Zijn zoon Dave zou een mooie opvolger zijn, maar die wil niet met de zaak verder. Vincents vrouw testte op 5 december positief op corona, de maandag erop onderging Vincent ook een positieve test. In het begin gaat het nog wel, maar daarna gaat het steeds slechter met hem. Het weekend na de positieve test wordt hij opgenomen in het ziekenhuis. Het zuurstofgehalte in zijn bloed was 65 procent terwijl een gezond iemand tussen de 95 en 99 procent zit.

Hij komt in het ziekenhuis Delft op de intensive care terecht, maar wordt al snel overgebracht naar het LUMC in Leiden. Hij bouwde na zijn coma een goede band met de verzorging en werd na zijn ontslag uitgezwaaid door het medisch team. 

Winkel verkocht

Omdat de fijne motoriek in zijn handen is verdwenen kan Vincent de zaak niet meer runnen. Zijn zoon zou een mooie opvolger zijn, maar die besluit een andere carrière te gaan volgen. Eerst is er nog teleurstelling, maar nu heeft de fietsenmaker er vrede mee. De winkel is inmiddels overgenomen en er komt  iets heel anders in. De nieuwe eigenaar wil nog niet zeggen wat. "In ieder geval geen fietsenwinkel", aldus Vis.

Laat je reactie achter