advertentie Boekestijn

Kringloopboer Anton van der Ende (r) ontvangt een kringloopcertificaat WOS

Extra financiële hulp voor kringloopboeren in Midden-Delfland

Melkveehouders in Midden-Delfland die goed scoren op het verbeteren van biodiversiteit, dierenwelzijn en het klimaat krijgen extra financiële steun.

De melkveehouders die zich richten op verduurzaming, zogeheten kringloopboeren, konden al rekenen op financiële waardering van gemeente Midden-Delfland en Friesland Campina (voor de leden, red.). Maar nu gaat ook het Hoogheemraadschap van Delfland meedoen met het financiële beloningssysteem. 

Kringloopboer Anton van der Ende uit Schipluiden, waar zijn familie al drie generaties boert, ontvangt voor zijn inzet voor verduurzaming een zogeheten kringloopcertificaat. Maar hij heeft nog niet alle hokjes op het certificaat afgevinkt. "Ik ben er bijna. Ik moet namelijk nog meer eiwit van mijn eigen land afhalen", vertelt Van der Ende. "Maar dat gaat zeker volgend jaar lukken."

De boeren in Midden-Delfland zijn koplopers in kringlooplandbouw. "Nergens in Nederland scoren de boeren zo goed als in Midden-Delfland", vertelt wethouder van Midden-Delfland Sonja Smit. "Dat komt omdat wij er al heel veel ervaring mee hebben. We doen al ruim twaalf jaar aan kringlooplandbouw."

Laat je reactie achter