advertentie TipTop

SIgnbiblio

Forse stijging positieve coronatests in regio

Het aantal mensen in onze regio dat positief is getest, is tussen dinsdag- en woensdagochtend gestegen met 24.

Dat is de hoogste stijging sinds de uitbraak van het coronavirus in maart. Tot nu toe was de grootste toename 18, op 19 april. Daarbij moet worden opgemerkt dat toen alleen ouderen en mensen om onderliggende ziekten konden worden getest.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat in het laatste etmaal 13 Westlanders, 8 mensen in Maassluis en 3 inwoners van de gemeente Midden-Delfland te horen hebben gekregen dat ze positief zijn getest.

Daarmee komt het voorlopig totaal voor deze week (sinds maandag) op 42 positieve tests. Ter vergelijking: in de afgelopen drie volle weken werden 47, 43 en 55 mensen in onze regio positief getest.

Tegenover het, nog altijd, groeiend aantal mensen dat positief wordt getest, staat dat in de afgelopen weken geen mensen met corona in het ziekenhuis zijn opgenomen of aan de gevolgen van het virus zijn overleden.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Landelijk

Landelijk zijn in de afgelopen 24 uur 1.140 mensen positief getest, zei minister Hugo de Jonge eerder vandaag een online-ontmoeting met burgers via Facebook en YouTube. Volgens hem moeten nu op regionaal niveau maatregelen worden genomen en is een tweede lockdown niet aan de orde.

Vanmorgen werd ook duidelijk dat de coronatestlijn, waarmee burgers een afspraak kunnen maken om zich te laten testen, overbelast is. "Bellers krijgen te horen dat er zo veel aanvragen zijn dat ze beter later terug kunnen bellen. Vervolgens wordt de verbinding verbroken", schrijft de NOS. Ook via coronatest.nl is het lastig om een afspraak te maken.

Laat je reactie achter