advertentie VEMO Lease top

GBW

'Foutparkeerders' doorn in het oog op Wateringse bedrijventerreinen

Op de Wateringse bedrijventerreinen Zwethove en Wateringse Veld zijn ze het 'oneigenlijk parkeren' goed zat.

Dat komt naar voren in schriftelijke vragen van GBW-raadslid André van den Berg aan het college van B en W van Westland. Ondernemers balen van de toenemende aanwezigheid van vuilcontainers, campers en caravans, bedrijfsauto's en vrachtwagencombinaties.

Uit gesprekken met ondernemers begrijpt GBW dat tegen dit langdurig oneigenlijk gebruik niet of nauwelijks wordt opgetreden. "Er wordt niet gehandhaafd op bestaande regels en evenmin worden regels aangescherpt of nieuwe regels gesteld. Het wordt daardoor van kwaad tot erger: de bedrijventerreinen gaan zienderogen achteruit", aldus Van den Berg.

Het raadslid wil graag weten waarom het college van B en W 'niet of onvoldoende' optreedt. Hij wijst erop dat er bijvoorbeeld bedrijfsbusjes van PostNL-zzp'ers staan, terwijl het postbedrijf is gevestigd in de Harnaschpolder. Daarnaast spreekt Van den Berg over meerdaags parkeren van vrachtwagens van buitenlandse afkomst, terwijl er geen sanitaire voorzieningen zijn.

Als een effectief optreden niet mogelijk is omdat daartoe de regels ontbreken, wil hij weten of B en W bereid zijn de bestaande regels aan te scherpen of nieuwe regels te stellen. Daarbij is het verzoek om samen met (een vertegenwoordiging van) de ondernemers op de bedrijventerreinen een Plan van Aanpak te ontwikkelen.

André van den Berg vertelt meer over de situatie bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter